Spørsmål & svar

Dato: 1.mars 2023

Jente/kvinne, 

30 år

Jeg har dårkig selvfølelse , bli mobbet og har dårlig phykiske helse og liker ikke å være med familien derfor vil være for seg selv men det er vanskelig å klære seg

ROS svarer

Hei,

 

Og takk for at du skriver til oss. Det kan være tungt å ha dårlig selvfølelse, slik du beskriver. Mange som har opplevd mobbing, kan merke at det har gått utover selvfølelsen deres. Du sier også at du ikke ønsker å være sammen med familien din, men at det er vanskelig å klare seg alene.

 

Det er ikke rart at det kjennes vanskelig å klare seg alene. Vi har alle et behov for å ha gode mennesker rundt oss. Det er dessverre ikke alle som opplever at det er godt å være sammen med familien sin. I slike tilfeller, kan det være godt å finne et fellesskap et annet sted. Dette kan være med på å styrke den psykiske helsen også.

 

Jeg vet ikke om du får noe hjelp med helsen din på dette tidspunktet. Det kan være til god hjelp, å prate med noen om hvordan man har det. For noen, kan samtaleterapi med fokus på å styrke selvfølelsen være noe som kan hjelpe.

 

Dersom du ønsker mer konkrete råd om hvor man kan oppsøke et fellesskap, og hvordan få mer hjelp med den psykiske helsen, kan du ringe oss eller skrive til oss på chat. Mer informasjon om dette, finner du her.

 

Det er viktig å oppsøke hjelp, når man har det vanskelig. Man skal ikke måtte gå alene med det. Ønsker deg alt godt.

 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

2. mai 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Bergen
Temakveld: Hva er overspising?
6. mai 2024
Digitalt
Digital pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.