Spørsmål & svar

Spørsmål: 1.januar 1970

Jente/kvinne, 

23 år

Fikk melding av lege a
At det er mottatt bekymringsmelding, men ikke kunne oppgi hvem som hadde sendt det. Men i meldingen skrev han «anbefaler deg å bestille time for videre oppfølging» betyr det at jeg kan ignorere denne meldingen, eller vil det få konsekvenser?.. som feks politi på døra å fraktet til lege?
Jeg går på dps en gang i uken for oppfølging av andre psykiske problemer så jeg står ikke uten noe form for hjelp.
Men vet at psykiatrisk ikke hjelper ettersom innleggelse der blir til spis poliklinikk (vært på spis 4 ganger uten at det fungerte) eller sånn 10 ukers opphold på sykehuset/spis hvor man er med andre med samme problematikk fra 08-17 hver dag. Og etter 7 år med behandling så har ingenting funket, jeg blir verre mtp på trigging av andre pasienter og klarer meg bedre i lengre perioder selv.
Men ja, bekymringsmelding spørsmålet var det jeg vil ha svar på fra dere :)

ROS svarer

Hei,

og takk for at du tar kontakt. Jeg kan forstå at en slik bekymringsmelding kan skape forvirring og usikkerhet rundt hva som vil skje, og hva man selv bør gjøre i en slik situasjon. Her vil jeg anbefale deg å kontakte parient og brukerombudet for mer konkrete råd, da de nok har mer kompetanse på dette området.

 

En slik bekymringsmelding kommer som oftest fra et godt sted, hvor noen har vurdert at det vil være behov for mer hjelp. Det å ta en prat med legen din og høre hva dette innebærer, kan være et fint sted å starte, for å få en dialog rundt situasjonen. Kanskje det er lettere å kommunisere hva du har behov for og hva din tidligere erfaring har vært. Hva konsekvensene ved å ikke ta kontakt med legen er, er vanskelig å si.

 

Håper du finner mer ut av det du lurer på, og får riktig hjelp med det du har behov for.

 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

2. oktober 2023
Oslo
Åpen pårørendegruppe
3. oktober 2023
Bergen
Yogagruppe
5. oktober 2023
Bergen
Åpen pårørendegruppe
12. oktober 2023
Oslo
Fagkveld: Hva gjør vi med folkehelseproblemet spiseforstyrrelser?

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.