Spørsmål & svar

Spørsmål: 30.mars 2023

Jente/kvinne, 

40 år

Hvis jeg aldri husker å ha hatt et sunt forhold til mat og kropp hvordan skal jeg da klare å kjenne igjen hva som er et sunt forhold? Tankene faller for lett tilbake i usunne tankemøster.

ROS svarer

Hei,

 

Og takk for at du skriver til oss om dette. Jeg tror mange kan gå lenge med slike tanker alene, og i stor grad holde det for seg selv. Og da er det kanskje ikke så rart at det ikke er så lett å snu fokus og finne nye måter å tenke rundt mat på egen hånd. De fleste har behov for noe veiledning eller behandling for å snu et slikt fokus. Uten hjelp, kan det dermed være vanskelig å kjenne igjen hva som er et sunt forhold til mat.

 

Vi får kostholdsråd hvor enn vi snur oss, og ikke sjeldent er de motstridende. Og har man et anstrengt forhold til mat, så søker man ofte råd for å finne en løsning på utfordringene rundt dette, og ofte da i ulike kanaler. Jeg ønsker gjerne å anbefale deg en episode fra podcasten vår som handler om kostholdsråd:

Uforstyrra matprat

Den tar for seg mye av hva vi utsettes av kostholdsråd, og hvordan man kan forholde seg til mat om man kjenner at man har fått et anstrengt forhold til mat.

 

Vi i ROS møter mange som ønsker at mat ikke skal ta så stor plass. Vi tilbyr gratis rådgivning, for alle som kjenner at forholdet til mat har blitt vanskelig. Man behøver ikke å ha en diagnose, og vi trenger ikke en henvisning. Dersom du ønsker å vite mer om dette, kan du lese mer om det her.

 

Håper dette kan være til hjelp for deg mot et bedre forhold til mat.

 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

30. mai 2023
Stavanger
Temakveld: Overgrep og smerteuttrykk
2. juni 2023
Bergen
Jubileumsseminar
5. juni 2023
Oslo
Pårørendegruppe
6. juni 2023
Stavanger
Åpen pårørendesamling

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.