Spørsmål & svar

Dato: 13.mai 2024

Jente/kvinne, 

17 år

Hei. Jeg har astma og er veldig redd for at de medisinen jeg tar kan gjøre at jeg legger på meg eller øke sultfølelse. Jeg har prøvd å søke på nett men finner ikke noe om det. Jeg bruker ventoline. Kan det senke forbrenningen eller øke sultfølelse? Takk på forhånd!

ROS svarer

Hei, og takk for at du kontakter oss. Du er bekymret for om astmamedisinen din Ventoline kan påvirke forbrenning eller sultfølelse, slik at du legger på deg. Det første jeg lurer på er hvorfor du er så redd for dette? Har du vanskelige tanker rundt mat, kropp eller vekt kan det være fint å prate med noen om dette, da slike tanker kan være slitsomme å bære på alene. Du må gjerne kontakte oss på vår anonyme CHAT om du ønsker å prate med en av våre rådgivere.

Angående astmamedisinen Ventoline, så skal det ikke være nødvendig å engste seg for verken økt sultfølelse eller vektoppgang. Ut ifra pakningsvedlegget til Ventoline, som finnes på felleskatalogen.no, så er det ikke listet opp noen bivirkninger som skal kunne påvirke noe av dette. Det er imidlertid viktig å påpeke at vi ikke er medisinsk personell, og at det kan være fint å prate med din lege om den bekymringen du har.

Mvh Rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

25. mai 2024
Trondheim
Dagsretreat med yoga, avspenning og musikkmeditasjon (utsatt til høsten 2024)
29. mai 2024
Trondheim
Pårørendeseminar
3. juni 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. juni 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.