Spørsmål & svar

Dato: 19.april 2024

Jente/kvinne, 

13 år

Hei. Jeg har hatt sex med kondom men den sprakk og jeg er veldig redd og jeg husker ikke når mensen skulle kommet men jeg tror den er sen og jeg tørr ikke si noe til foreldrene mine fordi jeg er redd for at de ikke lar meg være med han (kj min) lenger og jeg har ikke p-piler. hva skal jeg gjøre?

ROS svarer

Hei, 

Og takk for at du tar kontakt. Så bra at du søker mer hjelp, når du kjenner deg redd og usikker i den situasjonen du er i. Jeg vet ikke om du har hørt om nettsiden ung.no? De har også en spørsmål og svar-tjeneste: Spørsmål og svar — Ung.no. Der er det mange ulike kategorier, og der i blant kropp, helse og sex. Jeg kan tenke meg at de kan gi deg gode råd i din situasjon. 

Der har de også en fin oversikt over ulike chatte-tjenester hvor man kan ta kontakt for å snakke om dette: Snakk med noen - ung.no

Ettersom dette er en tjeneste som gir råd rundt spiseforstyrrelser/spiseproblematikk, har vi ikke like stor kompetanse på slike ting som du forteller om. Men det å ikke gå alene med bekymringene sine, og det å kunne snakke med noen tror jeg er veldig lurt. En helsesøster på skolen kan også være trygg å snakke med. 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

25. mai 2024
Trondheim
Dagsretreat med yoga, avspenning og musikkmeditasjon (utsatt til høsten 2024)
29. mai 2024
Trondheim
Pårørendeseminar
3. juni 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. juni 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.