Spørsmål & svar

Dato: 29.april 2024

Jente/kvinne, 

26 år

Hei. Har slitt en del med sår hals som resultat av sykdom, og gjorde vondt verre ved å forsøke å kaste opp, helt til jeg kasta opp blod. Mistenker en rift i halsen. Har dere noen tips til hvordan dette kan lindres??

ROS svarer

Hei, 

Dette kan jeg tenke meg må ha vært ubehagelig og ekkelt for deg. Dersom det kommer blod i oppkast er dette viktig å ta på alvor og søke helsehjelp for. Både for å bli fulgt opp videre, og for å få undersøkt at eventuelle rifter gror fint. ROS er ikke helsehjelp og kan derfor ikke gi helsefaglige råd. Jeg vil sterkt anbefale deg å ta kontakt med fastlege eller legevakt. Dersom dette fortsetter, eller blir verre, ikke nøl med å ringe 113.  

Videre lurer jeg på om dette med oppkast er noe som skjer spontant eller selvfremkalt, og om det skjer ofte? Uansett tenker jeg at det er viktig at du ikke går alene med dette. Du er velkommen til å snakke mer med ROS om dette kan være knyttet til et vanskelig forhold til mat og/eller kropp. For mange kan det å snakke med noen om det være utrolig vanskelig, men vit at det finnes hjelp å få. Noen ganger må man bare begynne et sted. For noen kan en anonym chat kan være et første steg. Vi er tilgjengelig på vår anonym chat og telefon dersom du ønsker å snakke mer med en rådgiver. 

Mvh rådgiver i ROS

 

ROS

NESTE AKTIVITETER

25. mai 2024
Trondheim
Dagsretreat med yoga, avspenning og musikkmeditasjon (utsatt til høsten 2024)
29. mai 2024
Trondheim
Pårørendeseminar
3. juni 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. juni 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.