Spørsmål & svar

Dato: 7.juni 2024

Jente/kvinne, 

30 år

Jeg er ei jenta og 70 kilo vekt Jeg trener hver annen dag og spiser salat og brødskiver Men vekt går ikke ned

ROS svarer

Hei, så fint at du tar kontakt her.

I og med at det ikke er noe spørsmål her, så tar jeg utgangspunkt i det du har skrevet. Du skriver at du spiser salat og brødskiver, men at vekten ikke går ned. Er det slik at du ønsker å gå ned i vekt? Og hva er det som gjør at du ønsker det?

For noen så kan det å gå ned i vekt være utløsende for en spiseproblematikk. Du skriver også at du trener en del, noe som gjør at kroppen har behov for ekstra energi for å orke å komme seg igjennom både trening og andre daglige gjøremål. Det vil derfor være viktig å få i seg nok og variert med mat gjennom hele dagen. En sier gjerne at en skal ha 3-4 måltider om dagen, samt 2-3 mellommåltider. Om du kjenner deg usikker på dette så vil jeg råde deg til å ta kontakt med fastlegen din.

Om du kjenner at tanker rundt mat, kropp, vekt og/eller trening tar stor plass hos deg, så er det også mulig å ta kontakt med oss på vår anonyme chat for å snakke om dette videre.

Håper noe av dette var til hjelp for deg og svarte på det du lurer på.

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

1. juli 2024
Trondheim
Ungdomsuke
19. august 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
20. august 2024
Digitalt
Digitalt Kurs: Selvmedfølelse (Fullbooket)
2. september 2024
Digitalt
Kurs: Mindful Eating

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.