Spørsmål & svar

Dato: 21.august 2023

Jente/kvinne, 

28 år

Hei jeg sliter mye med mat jeg ser på tv med mat hodet sier nei jeg drømmer om at jeg ser andre spiser hodet sier æsj jeg har fått av pykologen min en form for spiseforstyrrelse men ligger ikke i journalen jeg har snakket med fastlegen min får ikke hjelp av noen hva gjør jeg?

ROS svarer

Hei,

Og takk for at du skriver til oss. Det kan ikke være noe lett å kjenne at forholdet til mat har blitt så vanskelig, og at du nå har fått bekreftet at det er en spiseforstyrrelse av psykologen din. Du sier også at du har forsøkt å snakke med legen din, men opplever ikke å få noe hjelp med dette. Jeg forstår at det må være vanskelig å vite hva du kan gjøre. Jeg ønsker å kommentere det du skriver og håper at det kan være til hjelp.


Det første jeg tenker når jeg leser dette, er at det er veldig bra at både psykologen og legen din vet om at du har det vanskelig med forholdet til mat, kropp og vekt. De fleste har behov for å snakke med noen om dette og få litt mer svar på det de lurer på. Kanskje det kan være lurt å skrive ned alt du lurer på, og ta dette opp neste gang du er hos psykologen din, eller legen din?


Om du ønsker mer hjelp til hvordan ta en slik prat med legen din, vil jet anbefale deg å ta kontakt på chatten vår. Der kan man også stille alle spørsmål man lurer på.


Håper du vil få mer hjelp med dette.

 

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

2. mai 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Bergen
Temakveld: Hva er overspising?
6. mai 2024
Digitalt
Digital pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.