Spørsmål & svar

Har dere noe kunnskap om ARFID? Er det mulig å få hjelp til å håndtere det hos ROS?
Spørsmål: 9.november 2023

Jente/kvinne, 

21 år

Har dere noe kunnskap om ARFID? Er det mulig å få hjelp til å håndtere det hos ROS?

ROS svarer

Hei, 

 

Og takk for at du skriver til oss. Jeg ønsker å si litt om hva vårt tilbud går ut på, og kanskje det kan være lettere for deg å finne ut om det kan være aktuelt for deg. 

 

Vi i ROS ønsker å tilby hjelp til alle som strever med forholdet sitt til mat, kropp og vekt. Vi er et lavterskeltilbud som tilbyr støtte, råd og veiledning, med en fast rådgiver som i hovedsak er et medmenneske. Mange av rådgiverne har også en egenerfaring med spiseforstyrrelser. Vi har spisskompetanse på spiseforstyrrelser, men ønsker også å tilegne oss kunnskap om andre former for spisevansker, og derav også ARFID. Vi tilbyr ikke behandling, og kan på den måten ikke utføre noe form for behandling. Vi opplever at mange kan fortelle om en opplevelse av å falle mellom to stoler, og dermed ikke få nok hjelp med eksempelvis ARFID, og at tilbud om hjelp kan være mangelfullt enkelte steder. I slike tilfeller, kan vi bidra med å tilby samtaler for å gi rom for å snakke om utfordringene man har, og bidra til å finne ut av hvor man kan få mer hjelp dersom det er ønskelig.

Om du ønsker å lese mer om samtaletilbudet vårt, kan du lese her. 
Ønsker også å legge ved noe nettressurser som kan være nyttig: Selektiv spiseforstyrrelse • nettros.no

Med vennlig hilsen rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

26. september 2023
Trondheim
Temakveld: Selvet og spiseforstyrrelser
27. september 2023
Trondheim
Pårørendeseminar: «Det friske i det syke»
2. oktober 2023
Oslo
Åpen pårørendegruppe
3. oktober 2023
Bergen
Yogagruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.