Spørsmål & svar

Dato: 15.november 2024

Jente/kvinne, 

16 år

Hei, jeg går hos dere alerede, men kropsbilde mitt er så lavt, jeg hater å se meg selv i speilet, men klarer ikke flykte. Jeg klarer ikke å leve i denne kroppen, hva kan jeg gjøre?

ROS svarer

Hei,

Så fint at du tar kontakt med oss her og at du går til oss allerede. Det høres vondt ut for deg å kjenne på det du skriver her. Det med kroppsbilde kan være vanskelig å jobbe med og det finnes ikke nødvendigvis et fasitsvar, men kan forsøke å komme med noen forslag som kanskje kan være til hjelp for deg.

Du skriver at du går i samtaler til oss allerede, har du fortalt rådgiveren som du går til det du forteller oss her? Det er ikke sikkert at det er slik for deg, men for noen så kan det være vanskelig å fortelle hele sannheten om hvordan en har det. Da kan det av og til være fint å forsøke å forberede seg litt på samtalen en skal ha. For noen så kan det hjelpe å skrive ned noen stikkord før samtalen, som en kan støtte seg til underveis. For andre så kan det hjelpe å skrive et brev til rådgiveren sin om hvordan en har det. Det er også viktig å huske på at de samtalene er for deg og det er lov å si ifra om at du ønsker å fokusere mer på kroppsbildet, da du kjenner at det er utfordrende og krevende for deg.

For noen som kjenner det slik som du beskriver det, så kan det av og til være fint å forsøke å rette oppmerksomheten mot andre ting i livet eller ved deg selv som du setter pris på. Når de negative tankene om deg selv dukker opp, så forsøk å være bevisst på at de er der uten å gå inn i dem. Kanskje det er mulig å forsøke å se for seg hva en ville sagt til sin beste venn dersom han eller hun hadde hatt de tankene som det du har. Tanker kommer og går og de tankene man tenker på mer og gir mer oppmerksomhet kommer også oftere. Når en da slutter å velge å ta inn de negative tankene om en selv, så vil de også bli mindre og mindre av dem. Dette er veldig mye letter sagt enn gjort og jeg har stor forståelse for at det kan være vanskelig å gjennomføre dette helt på egenhånd. Det å snakke med noen, enten med rådgiveren som du går til eller med noen andre rundt deg som du stoler på kan være fint. Slik at du kan få litt støtte når du går igjennom det du går igjennom akkurat nå.

Håper dette svaret var til hjelp for deg, jeg heier på deg!

Med vennlig hilsen Rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

5. februar 2025
Oslo
Gruppe: For pårørende (åpen)
10. februar 2025
Oslo
Gruppe: For personer med overspisingsproblematikk (lukket)
11. februar 2025
Trondheim
Kurs: Trygge Kropper Trygge Barn (TKTB)
13. februar 2025
Digitalt
Gruppe: For pårørende (lukket) (FULLT)

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

5. februar 2025
Oslo
Gruppe: For pårørende (åpen)
10. februar 2025
Oslo
Gruppe: For personer med overspisingsproblematikk (lukket)
11. februar 2025
Trondheim
Kurs: Trygge Kropper Trygge Barn (TKTB)
13. februar 2025
Digitalt
Gruppe: For pårørende (lukket) (FULLT)