Spørsmål & svar

Dato: 22.mai 2024

Jente/kvinne, 

51 år

alle tennene mine er ødlagt pga stress, ptsd. også fattigdom, kan jeg få tannlege gratis? muligens operasjon på sykehuset?

ROS svarer

Hei, takk for at du tar kontakt med oss. Det er leit å høre at du har ødelagte tenner, jeg tenker det må være en belastning for deg. Du lurer på om det er noen mulighet for gratis tannlege eller å få operasjon på sykehuset. Dette er dessverre ikke noe vi i ROS kan svare deg på, da vi er en rådgivningstjeneste for de som har et problematisk forhold til mat/kropp og vekt, og ikke har noen tilknytning til tannleger eller det offentlige helsevesenet.

Du skriver at dine tenner er ødelagt på grunn av stress, ptsd og fattigdom. Jeg vet ikke om du også har strevd med en spiseforstyrrelse som kan være medvirkende årsak? Det kan være grunnlag for støtte til tannbehandling hvis du har fått ødelagt dine tenner pga. spiseforstyrrelse, og av denne grunn har fått varige tannskader relatert til dette. Dette skal du kunne snakke med din tannlege om. De har kjennskap til, og kunnskap om hvilke ulike tannskader en evt. spiseforstyrrelse kan forårsake, og kan også vurdere hvilke rettigheter du kan ha ut i fra dette. Jeg tenker at dette er et fint sted å starte for deg.

Jeg vil også henvise til et tidligere svar som tar opp dette med rettigheter til tannbehandling; kanskje du også kan finne noe relevant info her:

https://nettros.norettigheter og stotte til tannbehandling

Håper dette svaret var til hjelp for deg.

Mvh Rådgiver i ROS

ROS

NESTE AKTIVITETER

1. juli 2024
Trondheim
Ungdomsuke
19. august 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
20. august 2024
Digitalt
Digitalt Kurs: Selvmedfølelse (Fullbooket)
2. september 2024
Digitalt
Kurs: Mindful Eating

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.