Spørsmål & svar

Dato: 25.april 2024

Jente/kvinne, 

14 år

Jeg har slitt med en liten spiseforstyrrelse (atypisk anoreksi) jeg er bedre og jobber med å spise mer, men jeg blir oppblåst VELDIG lett. Idag spiste jeg 7 sushi biter og var oppblåst hele dagen etter på(10 timer) Blir dette bedre? Kommer fordøyelsen og forbrenningen min til å bli bedre?

ROS svarer

Hei,

Så fint at du tar kontakt her.

Du skriver at du har slitt med atypisk anoreksi, men at du nå er bedre og jobber med å spise mer. Du skriver at du er mye oppblåst, og lurer på om dette kommer til å bli bedre og om fordøyelsen og forbrenningen vil bli bedre.

Først vil jeg si at det er kjempefint at du nå jobber med å få det bedre. I denne fasen kan det være fint å ha noen å støtte seg til og rådføre seg med. Er det slik at du er i noen form for behandling eller har noen andre rundt deg som støtter deg i dette?

Dersom det er slik at du er i behandling så vil jeg råde deg til å stille disse spørsmålene til behandleren din, det er også mulig å ta kontakt med fastlegen din angående dette dersom du kjenner at det er en stor bekymring.

Tror det er mange som kan kjenne seg igjen i det du skriver og bekymre seg over de samme tingene når en forsøker å bli bedre fra en spiseforstyrrelse. Når en har spist og drukket så kan fordøyelsen føre til at man får litt ekstra luft i magen slik at den blir litt oppblåst. Dette er helt normalt etter et måltid. Og mange som har et problematisk forhold til mat, kropp, vekt og/eller trening tror jeg kan kjenne seg igjen i at det kan være litt ekstra utfordrende å kjenne seg oppblåst. For noen kan det også ta litt tid før en kjenner at kroppen fungerer helt som den skal igjen etter at den ikke har fått i seg den næringen den har behov for over lengre tid.

Håper dette svaret var til hjelp for deg. Så er det bare å ta kontakt med oss på vår chat eller telefon dersom det er noe annet du lurer på eller om du ønsker å snakke mer om dette<3

Med vennlig hilsen Rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

25. mai 2024
Trondheim
Dagsretreat med yoga, avspenning og musikkmeditasjon (utsatt til høsten 2024)
29. mai 2024
Trondheim
Pårørendeseminar
3. juni 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. juni 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.