Spørsmål & svar

Dato: 3.mai 2024

Jente/kvinne, 

14 år

Hei. Jeg tror jeg har Binge Eating Disorder. Jeg har nesten alle symptomene og jeg tok noen nett tester, og alle sa at jeg har en veldig høy sjanse til å ha det/et seriøs tilfelle av Binge Eating Disorder. Jeg har hatt det så lenge jeg husker, men det blir verre og verre jo eldre jeg blir. Leger har hintet det til mamma når jeg var yngre, men hun tror ikke på sånt. Hun bare tror at jeg ikke tar vare på meg selv og ikke passer på min egen helse med vilje. Jeg vet at jeg trenger hjelp, men jeg kan ikke få det. Hva faen skal jeg gjøre.

ROS svarer

Hei,

Så fint at du tar kontakt her når du kjenner det slik.

Det høres ikke noe godt ut for deg å ha det slik som du beskriver at du har det. Du skriver at du vet at du trenger hjelp, men at du ikke kan få det. Dette høres veldig utfordrende ut for deg.

Du skriver også at du har tatt noen tester på nettet, noen ganger kan slike tester være fine, men andre ganger kan de være litt misvisende da de ikke helt klarer å fange opp hele bildet. Men om en kjenner at en har det vanskelig knyttet til mat, kropp og vekt så vil jeg råde deg til å snakke med noen om det. Du skriver at det er vanskelig å snakke med moren din om det, men kanskje det kan være mulig å snakke med helsesykepleier eller eventuelt en lærer på skolen om hvordan du har det.

Det er også mulig å snakke med oss på chatten vår eller på vår rådgivningstelefon om du ønsker det.

Håper noe av dette kan være til nytte for deg<3

Med vennlig hilsen Rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

25. mai 2024
Trondheim
Dagsretreat med yoga, avspenning og musikkmeditasjon (utsatt til høsten 2024)
29. mai 2024
Trondheim
Pårørendeseminar
3. juni 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe
6. juni 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.