Spørsmål & svar

Dato: 28.mai 2024

Jente/kvinne, 

16 år

Hei. Jeg sliter veldig akkurat nå med at jeg har overspist og føler meg uvell. Ser at magen er blåst opp etter spisingen og jeg takler det ikke. Er det noen måte jeg bare kan få ut maten uten å spy eller helst bare stoppe å overspise? Skjer rundt 1-2 ganger i uken etterfulgt av flere dager med lite mat. Vet jeg burde spise mer de dagene jeg ikke overspiser men jeg klarer det ikke. Får hjelp av psykolog også men jeg tør ikke si alt jeg tenker

ROS svarer

Hei,

Så fint at du tar kontakt her når du kjenner det slik.

Det høres ikke noe godt ut for deg å kjenne det slik, samtidig som at jeg tror at mange kan kjenne seg igjen i det du skriver. Du skriver at du overspiser 1-2 ganger i uken, etterfulgt av flere dager med lite mat. Som du skriver selv så vil jeg oppmuntre deg til å forsøke å spise regelmessig og nok uavhengig av om du har overspist eller ikke. Når en ikke får i seg nok mat, så er det lettere for mange at det ender med overspising da kroppen faktisk har behov for næring.

Du skriver at du får hjelp av psykolog, jeg forstår at det kan være vanskelig å åpne opp om alt du tenker. Mange kan synes at dette er vanskelig. Likevel så kan det være viktig å forsøke å fortelle alt til psykologen sin, da det gjør at det er lettere for psykologen å hjelpe deg på riktig måte. For noen så kan det av og til være fint å forsøke å skrive ned det en ønsker å si på en lapp før en skal snakke med psykologen, det er også mulig å skrive det ned og levere selve lappen til psykologen. Andre kjenner også at det kan være fint å skrive en mail eller melding i forkant der en forteller om noe som en ønsker å snakke videre om i samtalen. Kanskje noe av det kan være til hjelp for deg?

Tenker at det kan være godt for deg å kunne snakke med noen om dette, om du ønsker så er det også mulig å snakke med oss på vår anonyme chattetjeneste. Håper at dette svaret var til nytte for deg<3

Med vennlig hilsen Rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

1. juli 2024
Trondheim
Ungdomsuke
19. august 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
20. august 2024
Digitalt
Digitalt Kurs: Selvmedfølelse (Fullbooket)
2. september 2024
Digitalt
Kurs: Mindful Eating

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.