Spørsmål & svar

Har dere noen tips til å ikke komme tilbake der jeg var før med spiseforstyrrelsen?
Dato: 6.juni 2024

Jente/kvinne, 

17 år

Hei, for litt over 1 år siden sa de på bup ah jeg hadde en spiseforstyrrelse, det tok mange måneder med klarte etter hvert å spise igjen. Nå før sommeren kjenner jeg veldig på samme tanker som jeg hadde da, og prøver hardt å handle mot, men det er vanskelig. Har dere noen tips til å ikke komme tilbake der jeg var før?

ROS svarer

Hei,

Så fint at du tar kontakt her når du kjenner det slik.

Først og fremst vil jeg si at det er veldig godt å høre at du har klart å begynne å spise igjen og at behandling på bup har vært til hjelp for deg.

Du skriver at tankene nå har kommet litt tilbake, at du prøver å handle mot, men at det er vanskelig. Jeg tror det er mange som kan kjenne seg igjen i det du skriver her, og det å kjenne på at tankene presser på igjen kan være normalt for mange. Likevel så kan det være tungt å kjenne på slike tanker og det kan være lurt å ta disse på alvor. Her kan det for noen være fint å forsøke å reflektere over: Hva var det som gjorde at det gikk bedre sist? Og er det mulig å finne tilbake til noe av det?

Jeg vil også råde deg til å fortelle noen om at du kjenner på slike tanker igjen. Det å snakke om det og få satt ord på det kan være til god hjelp for mange. Om det er foreldrene dine, en lærer, helsesykepleier på skolen der du går. Om du fortsatt er i behandling i bup så vil jeg råde deg til å ta dette opp med behandleren din der.

Om du ønsker å snakke mer om dette så er det også mulig å ta kontakt med oss på vår anonyme chattetjeneste. Håper at dette svaret var til hjelp for deg<3

Med vennlig hilsen Rådgiver i ROS.

ROS

NESTE AKTIVITETER

1. juli 2024
Trondheim
Ungdomsuke
19. august 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
20. august 2024
Digitalt
Digitalt Kurs: Selvmedfølelse (Fullbooket)
2. september 2024
Digitalt
Kurs: Mindful Eating

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.