Praten må bort

Med egne ord

Kroppsstørrelse – praten må bort.

Den praten er helt unødvendig å ha, for vi kommer i alle ulike fasonger og størrelser. Kropp har ikke en bestemt måte den skal se ut på.

Ofte kritiseres det i enten den ene eller den andre retningen. «Du skal være glad du har former, det er finere enn å være for tynn» eller «du skal være glad for at du er tynn, det er bedre enn å ha noen kilo for mye.»

Hvorfor må vi snakke ned en kropp for å skulle løfte en annen? Vi må slutte å trykke ned på ulikheter, for å gjøre noe mer akseptabelt enn noe annet. Det er plass for oss alle, og vi skal alle kunne føle oss bra i vår egen kropp, uansett hvordan den ser ut. Kropp har ingen fasit!

Skal du merke deg noe med din egen eller andres kropp så burde det være hvor heldige vi faktisk er som har en kropp som fungerer, og tar oss ut i livet.

Malin Rysstad

Flere innlegg "Med egne ord"

Mitt største mareritt som bidro til å realisere drømmen min

Etter at jeg ble frisk fikk jeg et helt annet syn...

Jeg er en ressurs uten plattform

Jeg er lei av å ikke ha språk. Jeg er lei...

Jeg har lyst til å gråte

jeg har lyst til å gråte men jeg får det ikke...

Min vei

Jeg våkner og ser på klokken, klokken er 2.30. Kroppen vil...

NESTE AKTIVITETER

2. oktober 2023
Oslo
Åpen pårørendegruppe
3. oktober 2023
Bergen
Yogagruppe
5. oktober 2023
Bergen
Åpen pårørendegruppe
12. oktober 2023
Oslo
Fagkveld: Hva gjør vi med folkehelseproblemet spiseforstyrrelser?

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.