Podcast – Uforstyrra

I samarbeid med Stiftelsen Dam og produksjonsbyrået Både Og, har ROS laget sin egen podcast med erfaringshistorier om spiseforstyrrelser.

Med denne podcasten ønsker vi å spre informasjon, bryte myter og ikke minst spre håp. Du vil møte ulike stemmer med ulik bakgrunn og ulik spiseproblematikk.

Episoder – sesong 2

Dr. Øyvind gir svar

Hva skjer med kroppen når man spiser for lite, eller for mye? Og hvor skadelig er det å kaste opp maten? Vi stiller spørsmål om de fysiske konsekvensene av en spiseforstyrrelse til psykiater Øyvind Rø.

Syk etter bekreftelse

Endelig følte Marianne seg fin nok. Samtidig med dette ble hun innlagt på sykehuset for alvorlig undervekt og anoreksi. Alt hun ville var at folk skulle se hvor flott hun hadde blitt. I dag får vi besøk av Marianne som har skrevet boken «Svart belte».

Mer, raskere, bedre?

Leon begynner å slanke seg. Uansett hvor mye kroppen forandrer seg vil han ha mer, raskere og bedre resultater. Han er mindre fornøyd nå enn før slankeprosjektet startet. Livet til Leon tar en brå vending, han blir innlagt på sykehus og livet henger i en tynn tråd.

I denne episoden skal vi høre Leons historie, og vi skal dykke ned i guttenes verden sammen med psykologen Saher Sourouri. Hvordan opplever gutter kroppspress?

Episoder – sesong 1

Når oppsøke hjelp? (infoepisode)

I denne episoden snakker vi med psykolog Lars Halse Kneppe om hva en spiseforstyrrelse er og hvordan man kan få hjelp. Arter spiseforstyrrelser seg ulikt hos gutter og jenter? Og hva betyr det egentlig å være helt frisk? Dette er en faglig introduksjonsepisode, litt annerledes enn de andre episodene.

Den evige kontrollkampen

I en vanskelig livsperiode bestemte Marius seg for å få anoreksi. De neste årene utviklet seg til å bli en evig kamp om å ha kontroll. I denne episoden får vi høre Marius sin historie fra syk til frisk.

Fra bulimi til mindful eating

Som ung knasket Irene slankepiller sammen med kollegaene sine for å bli tynn, noe som i reiselivsmiljøet ble ansett som helt normalt. Senere begynte hun å kaste opp maten sin, dette var starten på et altomfattende prosjekt.

Elin snakker med pappa om spiseforstyrrelsen

Hvordan var det egentlig å være pappan min da jeg var syk? Snek han helmelk inn i havregrøten min? I denne episoden tar Elin en prat med pappan sin om spiseforstyrrelsen.

Overspising og på evig slanker´n

Vi kjenner alle noen som er evig på slanker’n. Hvorfor er det så vanskelig å endre livvsstil? I denne episoden får vi besøk av Sunniva som i mange år slanket seg og trøstespiste uten kontroll, og som forteller oss hvorfor slanking aldri var løsningen for overspisningsutfordringene.

Joakim Kleven forteller sin historie

Joakim slanket seg så mye at han til slutt ble en fremmed for seg selv i speilet. Vi tar en prat om hans åpenhet i media, reaksjonene som kom i ettertid, og hvordan en kan være sexy uavhengig av kroppen.

Fra tomhet til følelser

Hvorfor skader noen seg selv? I denne episoden har vi besøk av Mona som forteller om hva selvskading og spiseforstyrrelser har handlet om for henne.

Go hard, or go home

Get fit or die trying? I denne episoden får vi besøk av psykolog Maria og foredragsholder Cathrine. Sammen diskuterer vi treningsavhengighet, negativt kroppssnakk og kroppspositivisme.