Ros Senter i Hordaland

Senteret i Hordaland eies og drives av ROS og er et lokalt tiltak for befolkningen i Hordaland. Senteret startet opp i 2000 som et prosjekt med midler fra Hordaland fylkeskommune. Senteret drives nå hovedsakelig gjennom driftsmidler fra Bergen Kommune og Helse Vest. 

ROS Senteret skal være en møteplass for personer med spiseforstyrrelser og deres pårørende/ nærstående. ROS Senter er et brukerorientert lavterskeltilbud med lett tilgjengelighet for mennesker som trenger noen å snakke med når forholdet til mat, kropp og trening har blitt en belastning i hverdagen. Du vil bli møtt av ansatte eller frivillige som har erfaring med problematikken, enten selv eller som pårørende.

Hvordan ta kontakt ?

Du kan komme innom ROS Senter i Strandgaten 6, 6. etasje (samme bygning som Svaneapoteket, inngang ved siden av Nikita frisør) eller ringe for å gjøre en avtale. I kraft av å være et lavterskeltilbud kreves ingen henvisning fra lege. Tilbudet er åpent for alle. Vi gir også råd og veiledning på chat, telefon og mail.
 Brukererfaring, hjelp til selvhjelp og informasjon om behandlingstilbud står sentralt i arbeidet ved ROS Senteret, som ledes av en sykepleier med videreutdannelse i psykisk helsearbeid.

Tlf: 948 17 818, innvalg 2
E-post: bergen@nettros.no

Åpningstider og telefontider

Hva kan vi tilby?

Individuelle samtaler
Individuelle samtaler gjennomføres alle ukedager. Vi har taushetsplikt. Du forholder deg til samme person hver gang og samtalene har en varighet på 45 minutter. Du kan som regel komme til oppfølgingssamtale annen hver uke, avhengig av hvor stor pågangen er.

Innholdet i samtalen vil variere ut i fra ditt behov. Generelt vil samtalen inneholde:

  • informasjon om behandlingsmuligheter
  • bevisstgjøring av egen situasjon
  • hjelp til selvhjelpsøvelser
  • fokus på egne ressurser og veien videre

Sist men ikke minst, ønsker vi å spre HÅP! Du kan bli frisk fra en spiseforstyrrelse.

Ved senteret tilbyr vi også veiledning gjennom selvhjelpsprogrammet «Få bukt med overspising».

Temakvelder
Temakvelder er gratis, uformelle sammenkomster med ulike foredrag. Temakveldene er åpne for alle interesserte. Medlemmer og andre oppfordres til å komme med innspill og ønsker omkring tema som de ønsker belyst.

Klatregruppe
Som en del av prosjektet Utrustet, tilbyr Idrett Bergen Sør klatring for personer med utfordringer innen rus og/eller psykiatri. Hver torsdag formiddag møtes en herlig gjeng i Sandslihallen og får prøve seg i klatreveggen sammen med dyktige instruktører fra IBS. Du trenger ingen forkunnskaper eller ferdigheter for å delta – her er du velkommen enten du er nybegynner eller proff, og aktiviteten tilpasses ditt nivå. Opplevelse av mestring og tilhørighet står i fokus!

Vi vil tilby en lukket gruppe fra ROS å delta på denne populære aktiviteten sammen med de andre. Gruppen fra ROS vil bestå av pluss/minus 5 personer, og ledes av to frivillige. Om torsdagen møtes vi i våre lokaler, og drar sammen til og fra Sandslihallen.

Tilbudet er gratis, og alt av utstyr kan lånes i hallen.
NB! Deltakerne må selv betale for billett på buss/bybane.

For mer info om tilbudet og/eller påmelding, ta kontakt med maria@nettros.no.

Samtalegrupper
Samtalegruppene er en selvhjelpsgruppe for personer med spiseforstyrrelser med faste deltakere. Gruppen møtes en gang i uken, totalt 12 ganger, og ledes av psykolog Ragnhild Inderhaug.

Kurs
Vi arrangerer ulike kurs som ledes av fagpersoner. Se aktiviteter Hordaland for aktuelle kurs.

Pårørendeseminar
Pårørendeseminar arrangeres to ganger i året ( juni – november) og er et mangeårig samarbeid mellom ROS Senteret og Seksjon for spiseforstyrrelser på Haukeland Universitetssykehus.

Pårørendegruppe
Dette er likemannsgruppe for alle som står nær en person med spiseforstyrrelser. Fast møtedag en gang i måneden.

VELKOMMEN TIL OSS !

Støtt oss i kampen mot spiseforstyrrelser, bli medlem

Aktiviteter Hordaland

Temakveld: Min historie

Temakveld: Min historie

Velkommen til temakveld ved ROS Hordaland.  Denne kvelden får vi besøk av Ida Kristine Sekkingstad - frivillig i ROS, som ...
Read More
Kurs: Mindful Eating

Kurs: Mindful Eating

Forandre ditt forhold til mat for alltid, gjennom mindful eating.  ROS tilbyr nå kurset «Bli venn med maten». Dette er ...
Read More
Pårørendegruppe Bergen

Pårørendegruppe Bergen

Står du nær en som strever med en spiseforstyrrelse? Da er du hjertelig velkommen til å dele opplevelser, tanker og ...
Read More
Pårørendegruppe Bergen

Pårørendegruppe Bergen

Står du nær en som strever med en spiseforstyrrelse? Da er du hjertelig velkommen til å dele opplevelser, tanker og ...
Read More