
En av ti personer i Norge har en spiseproblematikk.
Spiseforstyrrelser er et folkehelseproblem, men mange vet ikke hvordan de skal snakke om problematikken i møte med barn og unge. Frykten for å trå feil kan i noen tilfeller føre til at utfordringer ikke blir tatt tak i.
Ved hjelp av innovasjonsmetodikken Design Thinking skal vi gjennomføre et kompetanse- og innovasjonsløp der målet er å skape et felles verktøy for trygg kommunikasjon med barn og unge om mat og kropp.
Deltager i EN AV TI
Nå kan DU bli med og skape nye løsninger i et tverrfaglig innovasjonsprogram.
Du kan være lærer, helsepersonell, pårørende, trener, ha egenerfaring eller på andre måter være engasjert i problemstillinger knyttet til spiseforstyrrelser og -problematikk. Du vil få en unik sjanse til å bidra til å løse et av vår tids store folkehelseproblem.
Programmet tilbyr opplæring i den brukerstyrte innovasjonsmetodikken Design Thinking, og muligheten til å jobbe sammen med andre fagpersoner for å utvikle et felles verktøy for trygg kommunikasjon med barn og unge om mat og kropp.
Omfang av programmet er 80-100 timers opplæring fordelt på seks samlinger i perioden januar–juni 2023. Deltagelse er kostnadsfritt, men krever i tillegg til deltagelse på samlingene, egeninnsats på om lag 12 timer/mnd. Reisekostnader og overnatting Trondheim i april 2023 dekkes ikke av prosjektet.
Programmet leveres i samarbeid med Federico Lozano i Pracademy.
Har du spørsmål til programmet, ta kontakt med prosjektleder i These Ways: monica@theseways.no
Dato for samlinger
- 25.–27. januar
- 22.–23. februar
- 23.–24. mars
- 27.–28. april (Trollabs i Trondheim)
- 22.–23. mai
- 14.–16. juni
Vil du bidra i EN AV TI?
Vi trenger deg, din innsikt og din erfaring.
For å få best mulig innsikt i problematikken, trenger vi å snakke med personer som har erfaring med utfordringer knyttet til mat og kropp – selv, som pårørende eller fag-/ressursperson.
Ved å dele av din erfaring og innsikt bidrar du til dyp forståelse og treffsikre løsninger.
Omfang: 1 times intervju, fysisk eller digitalt
Når: Q1 2023
Ønsker du å bidra, send en mail til prosjektleder ROS: marianne.clementine@nettros.no
