[vc_row type=»in_container» full_screen_row_position=»middle» scene_position=»center» text_color=»dark» text_align=»left» overlay_strength=»0.3″][vc_column column_padding=»no-extra-padding» column_padding_position=»all» background_color_opacity=»1″ background_hover_color_opacity=»1″ column_shadow=»none» width=»1/1″ tablet_text_alignment=»default» phone_text_alignment=»default» column_border_width=»none» column_border_style=»solid»][vc_column_text]

Sønn/Datter

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=»in_container» full_screen_row_position=»middle» scene_position=»center» text_color=»dark» text_align=»left» overlay_strength=»0.3″][vc_column column_padding=»no-extra-padding» column_padding_position=»all» background_color_opacity=»1″ background_hover_color_opacity=»1″ column_shadow=»none» width=»2/3″ tablet_text_alignment=»default» phone_text_alignment=»default» column_border_width=»none» column_border_style=»solid»][vc_column_text]Psykiske lidelser ansees i dag som folkesykdommer, og omtrent halvparten av befolkningen vil utvikle en psykisk lidelse i løpet av livet. Dette medfører at et stort antall barn vil erfare å være pårørende til en forelder med psykiske lidelser.

Når man har en mor eller en far med en spiseforstyrrelse er det viktig å ha noen å snakke med. Man kan komme oppi mange vanskelige situasjoner og følelser der det er nødvendig å snakke med noen utenforstående. Vi i ROS er tilgjengelig på både chat, telefon og e-post.

Ovenfor den som er syk er det viktig å ikke gå inn i en «behandlerrolle», men la et eventuelt behandlingssystem ta seg av den rollen.

Rettigheter som mindreårig pårørende

I 2010 skjedde det en viktig endring i Helsepersonelloven, da barn fikk status som pårørende. I følge loven skal helsepersonell bidra til å dekke det behovet for informasjon og nødvendig oppfølging mindreårige barn kan ha som følge av forelderens tilstand.

En viktig konsekvens av at barn skal ha status som pårørende, er at du også skal betraktes som bruker, med mulighet til innflytelse og medvirkning. Avhengig av alder,  har du også rett til å bli hørt i saker som angår deg. Du skal få komme frem med din mening om egne behov, kontakt med andre tjenester og hjelpetilbud

 [/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=»no-extra-padding» column_padding_position=»all» background_color_opacity=»1″ background_hover_color_opacity=»1″ column_shadow=»none» width=»1/3″ tablet_text_alignment=»default» phone_text_alignment=»default» column_border_width=»none» column_border_style=»solid»][vc_wp_custommenu nav_menu=»51″][/vc_column][/vc_row]

NESTE AKTIVITETER

20. april 2024
Tyrkia
Sterkere sammen (fulltegnet)
22. april 2024
Tromsø
Introduksjon i mindfulness: Finn roen med ROS
2. mai 2024
Bergen
Åpen pårørendegruppe
6. mai 2024
Oslo
Åpen pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.