Flere kan oppleve å miste kontroll rundt mat, uten at de helt forstår hvorfor. Noen fortsetter å spise selv om de er ubehagelig mett, spiser i skjul, har konstant tankekjør om mat, eller har vært gjennom utallige slankekurer. Svært mange føler også på en skamfølelse rundt måten de spiser på.
Overspisingslidelse er den vanligste spiseforstyrrelsen, men også den det snakkes minst om. Dette fører til feilantakelser og lite forståelse. Til tross for utbredte holdninger i samfunnet om at det kun handler om viljestyrke, latskap eller manglende kunnskap om ernæring, er grunnene til overspising varierte og komplekse.
Denne temakvelden vil ta for seg hva overspising er og hvordan vi kan forstå mekanismene bak. På temakvelden møter du Daniel Spjeld og Sunniva Beeder Mollandsøy fra ROS.
Daniel er utdannet medarbeider med brukererfaring og har egenerfaring med overspising, og vil dele fra sine opplevelser og innsikt. Sunniva er psykolog og har jobbet mye med overspisingsproblematikk, og vil presentere hva forskningen kan fortelle oss.
Tid: 13.januar fra klokken 18.00-19.30.
Sted: Strandgaten 6, Bergen
Påmelding: [email protected]. Ved lav påmelding kan temakvelden bli avlyst.