was successfully added to your cart.

Handlekurv

Stille retreat

ROS har gjennom mange år tilbudt sine brukere ulike gruppetilbud innenfor mindfulness. Disse tilbudene har ofte inkludert en stille dag. Nå ønsker ROS å tilby opplevelsen av en langhelg i stillhet.

Hvorfor stillhet?

I en travel hverdag med økt stressnivå og tusenvis av inntrykk flommende inn over oss – er det vanskelig å få kontakt med seg selv. Med egne verdier og behov. Med hvem du er dypest inne og hva som betyr noe for deg i livet. Kroppen bærer på mye. Kroppen husker og ikke minst den kommuniserer. Dvs. kroppen ønsker å kommunisere, men vi er ikke alltid like gode til å lytte. Etter mange år uten å lytte til kroppen vet vi at kroppen gir beskjed. Stive skuldre, vondt i magen, vondt i hode, vondt i brystet, tap av energi og mye mye mer.

Den verden vi lever i går stadig fortere. Alt skal være effektivt, en informasjonsflyt de færreste klarer å forholde seg til. Vi stresser. Musklene strammer, pusten flyter ikke fritt lenger. Det blir mindre plass til å romme både oss selv og andre. Vi blir fortere irritert og frustrasjonen rettes både innover mot oss selv og ut mot andre uskyldige rundt oss. Dette giftige stresset kobler ut kroppen. Vi klarer ikke å forholde oss til alt det som foregår på innsiden og stenger like godt alt av. Blir ennå mer mental,spiser bort, sulter bort, shopper bort, spiller bort, drikker bort osv. det som kjennes ubehagelig ut.

En helg i fjellheimen med stillhet og vakker natur kan gi deg et etterlengtet pusterom. Hvor du kan få kjenne på hvordan det er å være deg. Uten forpliktelser og krav – du skal bare være! Akkurat sånn som du er. En anledning til å komme tilbake til seg selv. Til roen og freden, samholdet med andre mennesker, følelse av å være i live, glede og kreativitet eller andre ting som er viktig for deg akkurat
der du er i livet ditt nå.

Kursholder: Viggo Johansen

Viggo Johansen levde som buddhistmunk i fire år (1994-1998). I etterkant av dette tok han hovedfag i filosofi ved Universitetet i Oslo (ferdig 2004) og tre års videreutdannelse i kognitiv terapi, ved Sct. Hans Hospital i Roskilde, Danmark (ferdig 2009). I 2013 kom han ut med boken Indre stillhet, og i 2015 med Stille vitne, begge er utgitt på Arneberg Forlag.

Viggo er svært opptatt av sammenhengen mellom kropp og sinn, og hvordan disse påvirker hverandre gjensidig. Som en følge av dette har han basert sitt arbeide på å integrere de østlige visdomstradisjonene med de siste nyvinninger innen hjerneforskning og kognitiv psykologi. Det er viktig for ham at de verktøyene han bruker er støttet av seriøs og nyere forskning.

Siden 2004 har han jobbet med endringsprosesser i grupper og med enkeltpersoner. Utgangspunktet for dette arbeidet har alltid vært at vi lever og tar beslutninger basert på hvordan vi forstår verden, og at vi derfor kan løse alle problemer ved å forstå verden på en ny måte. Dette skjer primært ved å
forstå hvilket kraftig verktøy vårt eget sinn er, og hvordan vi kan ta kontroll over egne liv ved hjelp av en klar og fokusert oppmerksomhet – dvs. ved mental trening.

Han har holdt kurs i mindfulness og mental trening over hele Europa siden 2006, og er en ettertraktet
kurs- og foredragsholder.

Sted: Storestølen Fjellhotell – Adresse: Strønde 216, 3577 Hovet

Du kan ta toget til Geilo eller Ål – for så å avtale med hotellet om å hente deg på stasjonen. Du kan selvsagt også kjøre. Det er fint om du oppgir ved bestilling av retreaten til oss i ROS om du kjører egen bil og om du har plass til andre som skal samme vei.

Retreat start: Klokken 16:00 torsdag 28.10. Avslutter klokken 14:00 søndag 31.10.

Pris: Torsdag-søndag inkludert helpensjon: kr. 3570,- pr person med 3-5 personer i rom/leilighet.
Dobbeltrom kr. 3900

En retreat dag kan se ca. sånn ut – med forbehold:
07:00 – 08:00 YOGA
08:00 – 09:00 FROKOST
09:00 – 12:00 VEKSLER MELLOM SITTENDE OG GÅENDE MEDITASJON
12:00 – 15:00 LUNSJ OG FRITID
15:00 – 17:00 VEKSLER MELLOM SITTENDE OG GÅENDE MEDITASJON
17: 00 – 18:00 YOGA
18:00 – 19:00 MIDDAG
19:00 – 21:00 MEDITASJON OG MULIGHETER FOR Å FÅ SVAR PÅ SPØRMÅL DU HAR
FORMIDLET SKRIFTLIG TIL VIGGO I LØPET AV DAGEN
21:00 GOD NATT

Dette er et unikt tilbud for deg som vil oppleve en stille retreat med en av Norges fremste veiledere på området. Du betaler kun kostpris for overnatting og reise. ROS betaler selve retreaten.

Vær tidlig ute for å sikre deg plass. Maks 15 – 20 deltakere!!

For påmelding send en mail til: linn@nettros.no

Oppgi hvilken overnattingstype du ønsker, allergier/intoleranser samt om du kjører egen bil og har plass til andre.

Du vil få tilsendt faktura på e post. Din plass er bekreftet når vi har mottatt innbetaling fra deg.

^