Aktivitet

Sted: Trondheim
Dato: 7. juni 2023
17:00
20:00

Pårørendeseminar og matgledekurs

ROS Trøndelag har gleden av å invitere til pårørendeseminar i samarbeid med «Unge kokker» med overordnet tema: «Det friske i det syke».

Overordnet fokus for dette seminaret er å dele erfaringer for hvordan en spiseforstyrrelse i familien kan påvirke mat- og måltidsituasjoner. Like viktig vil vi ha fokus på hvordan å opprettholde det friske og «normale» knyttet til mat og måltider til tross for alle utfordringer en spiseforstyrrelse kan medføre for familien.

Første del av seminaret vil bestå av en sofaprat med ulike pårørenderepresentanter samt en ernæringsfysiolog. Temaet vil overordnet handle om mat og måltider; Hva som kan oppleves som utfordrende knyttet til mat og måltider når en spiseforstyrrelse rammer familien, samt hva som kan gjøres for å ta tilbake normaliteten rundt mat og måltider.

Andre del av seminaret vil bestå av et matgledekurs i regi av Unge kokker. En kokk vil ta oss gjennom noen enkle matretter vi skal lage i fellesskap. ROS er opptatt av at pårørende også skal ha fokus på seg selv, og med dette ønsker vi å skape et pusterom fra en ellers utfordrende hverdag. Vi utforsker hva matglede kan være for den enkelte, og spiser sammen avslutningsvis. Det vil også være mulighet for enkel veiledning knyttet til mengde og sammensetning for måltider underveis.

Foreløpig program (NB! Med forbehold om endringer):

Kl 17.00-18.15: Velkommen og sofaprat om erfaringer knyttet til mat og måltider. Hva har vært utfordrende og hvordan ta mat og måltider tilbake?
Kl 18.15-20.45: Matgledekurs i regi av Unge kokker der vi sammen lager noen enkle retter og spiser sammen.
Kl 20.45-21.00: Kort oppsummering og avslutning.

Tid: Onsdag 07.06.23 kl 17.00-21.00.
Sted: Kjøkken og tilhørende rom ved Rosenborg skole, Stadsing Dahls gt 1, 7015 Trondheim. Oppmøte ved hovedinngangen.
Målgruppe: Pårørende til noen med utfordringer knyttet til mat, kropp og vekt/spiseforstyrrelse. Søsken er også velkommen til å delta.
Pris:
 Gratis. Alle utgifter dekkes av ROS/Unge kokker. Prosjektet er støttet av Stiftelsen DAM.
Utstyr: Ta gjerne med eget forkle.
Påmelding: Til trondheim@nettros.no innen mandag 05.06. NB! Grunnet innkjøp av matvarer, er påmeldingen bindende.

NB! Kun plass til 15 stk, førstemann til mølla.

4. november 2023
Trondheim

Dagsretreat med yoga, avspenning og musikkmeditasjon

NESTE AKTIVITETER

30. mai 2023
Stavanger
Temakveld: Overgrep og smerteuttrykk
2. juni 2023
Bergen
Jubileumsseminar
5. juni 2023
Oslo
Pårørendegruppe
6. juni 2023
Stavanger
Åpen pårørendesamling

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.