Aktivitet

Sted: Trondheim
Dato: 23. september 2024
17:00

Kurs: Yoga, meditasjon, avspenning & inspirasjon

ROS (rådgivning om spiseforstyrrelser) Trøndelag har i samarbeid med Trondheim Meditasjon & Yoga (TMY) gleden av å invitere til gratis kveldskurs over 4 uker med fokus på yoga, meditasjon, avspenning og relevant teori til inspirasjon.

Ro og balanse er vesentlige basalbehov for alle mennesker, men noen ganger er det som om vi unngår akkurat de tingene vi trenger mest. Mennesker med ulike utfordringer knyttet til mat, kropp og vekt besitter ofte tanker som; Hva skjer om jeg tillater meg å slappe av? Hvilke følelser vil oppstå? Vil jeg gå glipp av noe annet jeg heller burde gjøre? Og hva om jeg ikke mestrer dette?

Du er ikke alene om du har slike tanker. ROS og TMY har møtt mange mennesker som på tross av slike tanker har utfordret seg i dette feltet, og som ble starten på en viktig og livsforandrende reise. Vi vil med dette kurstilbudet derfor også invitere deg til å oppdage hva yogalivsstilen har å by på, og hvordan yoga og meditasjon kan berike livet ditt. Du trenger heller ikke en fleksibel og sterk kropp, være flink til å puste dypt eller ha relevant erfaring fra feltet for å delta. Yogalivsstilen er ment for alle.

Kurset vi gi deg en viktig pause fra hverdagen, litt tid til deg selv, tid til å puste og lande, og til å bare være. Kurset ledes av Lisa som er en erfaren instruktør ved TMY. Lisa har også egenerfaring med spiseforstyrrelser, der nettopp særlig yoga og meditasjon ble avgjørende for hennes tilfriskning. Kom og bli inspirert av hennes historie og lær litt om tilnærmingen til yogalivsstilen.

4-ukers kurset har følgende program:

Kurskveld 1) Yoga (som passer for alle, enten man aldri har prøvd yoga før eller har en regelmessig praksis. Ikke en hard «treningsøkt»).
Fokus på økt tilstedeværelse i egen kropp, kjenne på at dette kan føles greit, at kroppen kan brukes til å hjelpe med å finne ro og føle seg bedre. Øvelsene som gjennomgås er enkle i den hensikt at de kan gjøres på egen hånd hjemme etter kurskvelden.

Kurskveld 2) Dyp avspenning

Veiledet dyp avspenning for kropp og sinn. Fokus på å «lande», tørre å være her og nå, å puste, slappe av og å gi slipp. Tørre å gjøre noe godt for seg selv. Både yoga og dyp avspenning hjelper oss over fra «fight or flight» til «rest and digest».

Kurskveld 3) Meditasjon

Individuelle meditasjonsteknikker som enkelt kan brukes hjemme, og musikkmeditasjon der vi sammen dykker inn i avspenning og ro. Få påfyll og en pause fra tankekjøret. Lære gode «go-to» teknikker når ting er vanskelig. Meditasjonspraksis kan hjelpe til å ta bedre valg i livet, få/holde på motivasjon til å skape endring og baner vei for mer glede og letthet i livet.

Kurskveld 4) Inspirasjon og visdom

Litt om yoga-perspektivet på kropp og sinn; «Min verdi er iboende, jeg er så mye mer enn bare min kropp». Litt om vitenskapelig arbeid som peker i samme retning- kroppens «byggesteiner» byttes ut og fornyes stadig vekk, men jeg er fremdeles meg selv. Hva betyr dette for meg i mitt liv?

Litt om sinnet- Jeg kan lære meg å skape en distanse mellom meg selv og sinnet mitt, og dermed få hjelp til å håndtere følelser og tanker.

Praktisk info:
Dato: 4 mandager: 23.09.24 (oppstart), 30.09, 14.10 og 21.10 (pause 07.10 grunnet høstferie)
Tidspunkt: Kl. 17:00-18:00. Det serveres te etter kurset for de som ønsker.
Sted: Erling Skakkes gate 3, 2. etg (lokalene til Trondheim Meditasjon & yoga)
Utstyr: TMY stiller med alt du trenger. Eget utstyr kan medbringes om du foretrekker dette. Ha gjerne på bevegelige klær. Det kan være fint å ha med en varm genser og/eller sokker om du fryser lett.
Pris: Gratis (prosjektet støttes av Stiftelsen DAM)

Meld deg på innen 20.09.24 på: [email protected]
For best mulig utbytte, er det fint om du kan være med på alle fire kurskvelder.

NB! Ca 20 plasser. «Førstemann til mølla»-prinsippet.

Velkommen!NESTE AKTIVITETER

19. august 2024
Bergen
Gruppetilbud for personer med overspisingsproblematikk
20. august 2024
Digitalt
Digitalt Kurs: Selvmedfølelse (Fullbooket)
27. august 2024
Trondheim
Temakveld: Spiseforstyrrelser og kroppsbilde
1. september 2024
Digitalt
Lukket pårørendegruppe (digitalt) DATO KOMMER

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.