was successfully added to your cart.

Handlekurv

Kurs: Mindful Eating (AVLYST)

Avlyst grunnet smittefare knyttet til Korona-virus


«Bli venn med maten» er et kurstilbud for personer med overspisingsproblematikk, basert på mindful eating . Man trenger ikke ha diagnosen overspisingslidelse. Det holder at du kan svare ja på flere av følgende spørsmål:

– Synes du det er vanskelig å beholde kontrollen i møte med mat?
– Bruker du mat for å regulere vanskelige følelser?
– Småspiser du store deler av døgnet?
– Har du mange regler knyttet til hva som er greit å spise?
– Skaper disse reglene kaos i hodet?
– Gjør reglene knyttet til mat deg trist og sliten?
– Kjenner du på en tomhet, tristhet eller skam etter du har overspist?
– Ønsker du deg et avslappet og naturlig forhold til mat?
– Ønsker du deg et avslappet og naturlig forhold til kropp og utseende?

Les mer om overspisingslidelse på denne siden:
https://nettros.no/fa-kunnskap/overspisingslidelse/

Dette 8-ukers kurset innholder mange praktiske øvelser, og du vil få lære om alle sansene våre, hvordan de påvirker sultfølelsen og lysten på mat, og hvordan du bedre kan lytte til hvilke behov kroppen forsøker kommunisere. Dette vil kunne gi deg bedre innsikt i hvilken rolle mat har i livet ditt, hvordan du kan ta bedre vare på deg selv og leve som du selv ønsker – og med det hvordan du kan finne tilbake til et avslappet forhold til mat, kropp og tanker.

Kurset handler IKKE om:
Vektreduksjon eller -økning; kostholds- eller ernæringsråd; opplæring i forsakelse; diett- eller aktivitetsplanlegging; terapi; hvordan jobbe målorientert.

Dette kurset passer for både menn og kvinner og har en nedre aldersgrense på 16 år. Kurset er ikke forenelig med restriktive spisemønstre som ved anoreksi og ortoreksi.

PRIS
Alternativ 1: kr 2500,- for kurset + 200 kr per år (for å bli støttemedlem i ROS) Alternativ 2: kr 3000,- for deltakere som ikke ønsker bli støttemedlem. Uføre, studenter eller arbeidsledige som har nedsatt betalingsevne kan kontakte oss for en redusert pris.

TIDSPLAN
Første kurssamling torsdag 16.04.20 kl 17.30-20.30 (obligatorisk – ingen unntak), siste kurssamling 18.06.20 (21.05 og 04.06 utgår)

Selve kurset består av 8 obligatoriske kurssamlinger, 3 timer. I tillegg er det en såkalt «stille dag» med et litt lengre program.

FOR PÅMELDING eller MER INFORMASJON
Kursleder er Aina Gunnerud, ernæringsterapeut NNH, livsstyrketrener og veileder. Hun har ledet flere kurs og workshop i medisinsk yoga, avspenning og meditasjon.
Ta kontakt på aina@hverdagshelse eller tlf: 95057832.

Påmeldingsfrist er 08.04.20
Gruppen vil være på minimum 8 deltakere.

^