Kurs: Mindful Eating

Forandre ditt forhold til mat for alltid, gjennom mindful eating. 

ROS tilbyr nå kurset «Bli venn med maten» rettet mot personer med en overspisingsproblematikk (uten at en trenger å ha diagnosen overspisingslidelse). Dette er et 8-ukers kurs proppet med praktiske øvelser som vil hjelpe deg å gjenopprette et sunt og gledesfylt forhold til mat. Fylt av øvelser som hjelper deg å forstå egen kropp og følelser og hva disse prøver å kommunisere.

Gjenoppdag metthetsignalene i kroppen, lær deg å kjenne forskjellen på sult og indre uro, erfar hva som skjer når du kobler på hele sanseapparatet når du spiser, erfar hvordan ulike smaksopplevelser påvirker følelsene dine forskjellig, og sist men ikke minst – opplev hva små stunder med stillhet og ro kan bidra med i livet ditt.

Hver samling er på 3 timer.

Kurset passer for deg som kan svare ja på flere av spørsmålene under:

  • Er det vanskelig for deg å sette grenser?
  • Bruker du mat for å trøste deg selv?
  • Har du mistet kontakten med metthetsfølelsen?
  • Småspiser du store deler av døgnet?
  • Har du mange regler knyttet til ja- og nei- mat?
  • Skaper disse reglene kaos i hodet?
  • Kjenner du på en tomhet, tristhet eller skam etter du har overspist?
  • Gjør reglene knyttet til mat deg trist og sliten?
  • Ønsker du deg et avslappet og naturlig forhold til mat?
  • Ønsker du deg et avslappet og naturlig forhold til kropp og utseende?

Hva er egentlig mindful eating?

Om overspisingslidelse 

Dette kurset passer for både menn og kvinner og har en nedre aldersgrense på 16 år. Kurset og forskningsprosjektet er ikke forenelig med restriktive spisemønstre som ved anoreksi og ortoreksi. Kurset handler ikke om: vektreduksjon eller -økning; kostholds- eller ernæringsråd; opplæring i forsakelse; diett- eller aktivitetsplanlegging; terapi; hvordan jobbe målorientert.

Ta direkte kontakt med din lokale instruktør for nærmere informasjon og påmelding.

Kurset koster kr 1500,- for 8 uker pluss kr 200 i støttemedlemskap til ROS. Faktura sendes før oppstart av kurs.

Kurset evalueres på bakgrunn av målet om å finne nye og effektive tilbud for dem med overspisingsproblematikk. Evalueres i samarbeid med Universitetet i Bergen og Modum Bad.

Instruktør

Justin Noah Guibao

Kurssted: ROS Senter i Oslo/Akershus, Storgata 10B, Oslo
Oppstart: 7. august 17:30-20:30. Kurset består av 8 obligatoriske kurskvelder, samt en dag med et litt lenger program.
Kontaktinfo: Telefon 40224545, mail: justin@nettros.no 

Bakgrunn: Justin er ernæringsrådgiver i primærhelsetjenesten, frivillig i ROS og er masterstudent i empowerment og helsefremmende arbeid ved OsloMet. Hans erfaring med meditasjon strekker seg til 2011, og mindfulness og mindful eating ble etter hvert en naturlig del av praksisen hans. Justin har dedikert seg til å spre mindful eating, et balansert kosthold med rom for alt spiselig, så vel som hvordan miljøet rundt oss, våre tanker og følelser påvirker hva vi spiser. Han har et tett samarbeid med sin mentor Char Wilkins – grunnlegger av Mindful Eating – Conscious Living. Utdanning: BSc. ernæringsfysiologi, videreutdanning i helsepedagogikk, veiledning og motiverende intervju.

 

^