was successfully added to your cart.

Handlekurv

Kurs: Kreativ flyt

Velkommen til kurs i Trondheim: Kreativ flyt – bli venn med din indre stemme

Med varierte kreative metoder og øvelser vil vi undersøke forbindelsen mellom kropp, språk og selvoppfatning. Øve på at ha tillit til seg selv i prosessen og tillit til prosessen. Oppdage en indre kraft ved å utvikle evnen til å uttrykke følelser og tanker og håndtere vanskelige følelser. Bli kjent med det visuelle språket og de muligheter som ligger i å utrykke seg visuelt. Finne mening i sin måte å gjøre ting på og kunne velge alternative løsninger. Tåle å stå i vanskelige følelser og usikkerhet. Våge å integrere og akseptere ambivalente og motstridende tendenser i seg selv.

Mange av øvelsene og metodene er utviklet innen kunstterapien og har vist seg å være til god hjelp for mange med psykiske lidelser, inkludert spiseproblemer/spiseforstyrrelser. Det visuelle språket gir ikke alltid umiddelbar mening, men det kan sette i gang dyptgående prosesser og bevisstgjøring av de dypere lag i menneskepsyken. Målet er å få kontakt med en indre stemme som er vennlig og klok. Med dette styrkes også selvfølelsen og selvrespekten.

Skapende arbeid og bevisstgjøring av de indre prosesser en gjennomgår vektlegges. En oppriktighet og leken tilnærming med bruk av farger står i fokus. Du trenger absolutt ikke å ha kunstneriske evner for å delta, men være åpen for å prøve noe nytt i veien ut av spiseforstyrrrelsen/spiseproblemet. Tillit og felleskap blir et tema, noe som vil speile seg i måten vi kommuniserer i gruppen etter som vi blir kjent med hverandre.

Praktisk info

Oppstart: Oppstart: Mandag 02.03.20 kl 09.30-12.00, deretter hver mandag til samme tid (med unntak av andre påskedag). Siste kursdag 20.04.20. Kursets 8 kursdager har ulikt og variert innhold deltakerne vil få presentert på første kursdag.
Sted: ROS Trøndelag sine lokaler i Kjøpmannsgata 23, 4 etg.
Pris: Kr 800,- for medlemmer og kr 1000,- for ikke-medlemmer av ROS. Noen utgifter til eget kursmateriell må påregnes.
Påmelding: Kurset har 8 plasser. For informasjon eller påmelding, send epost til trondheim@nettros.no

Kursholder

Solveig Birna Stefansdottir er født i 1967 i Reykjavik, men har bodd i Trondheim siden 1993. Hun har en femårig billedkunstutdannelse fra Kunstakademiet på Island og Kunstakademiet i Reykjavik. I tillegg har hun ettårig praktisk pedagogisk utdannelse fra NTNU i Trondheim. Hun tar nå billedterapiuttdanning via Oslo Met. Solveig jobber i hovedsak med maleri og tegning, og har stilt ut sine bilder både i inn- og utland.

Solveig har selv erfart å bli frisk fra en spiseforstyrrelse, noe som har medført at hennes forhold til å jobbe med farger og visuelt uttrykk har gjennomgått nye faser. Hun har opplevd at tegning og maling har blitt en kilde til håp og glede, samt bidratt til å forløse emosjonell bagasje og fremkalle helende prosesser.

 

^