Kurs: Fargeflyt – tilstedeværelse med akvarellmaling

Innføringskurs i akvarellmaling i regi av ROS Trøndelag.

Å holde på med farger er i seg selv takknemlig for sansene. Det skaper energi og kreativ flyt. I prosessen med et bilde skapes forbindelse mellom hånden og hjertet og koordinerer hjernehalvdelene. Vi øver på å være tilstede i det som skjer og finne mening i eget uttrykk. Det er greit å feile, finnes ikke noe feil her og vi kan tillate oss å lykkes også. Den indre kritiker kan ta seg ferie. Fokuset rettes mot å utføre enkle øvelser for å bli kjent med akvarellmalingens unike egenskaper, samt fargeteori og maleteknikker. Akvarellfargene er vannbaserte og skånsomme i bruk.

Målet med kurset er at vi blir bevisst våre holdninger og hvordan vi tilnærmer oss og opplever prosessen. Det handler om å våge å vise hvem en er fremfor å være flink. Å ha det artig imens en holder på har helsefremmende effekt.

Kursleder

Solveig Birna Stefansdottir er født i 1967 i Reykjavik, men har bodd i Trondheim siden 1993. Hun har en femårig billedkunstutdannelse fra Kunstakademiet på Island og Kunstakademiet i Reykjavik.  I tillegg har hun ettårig praktisk pedagogisk utdannelse fra NTNU i Trondheim.  Solveig jobber i hovedsak med maleri og tegning, og har stilt ut sine bilder både i inn- og utland. 

Solveig har selv erfart å bli frisk fra en spiseforstyrrelse, noe som har medført at hennes forhold til å jobbe med farger og visuelt uttrykk har gjennomgått nye faser.  Hun har opplevd at tegning og maling har blitt en kilde til håp og glede, samt bidratt til å forløse emosjonell bagasje og fremkalle helende prosesser. 

Praktisk info

Kursavgift: 800 kr for 6 uker pluss kr 200 i støttemedlemsskap til ROS. Faktura sendes før oppstart. Bindende påmelding. Enkelt kursmateriell inngår i kursavgiften, men det kan være nyttig at du selv kjøper deg/tar med eget utstyr underveis.

Oppstart: 4. september 2019 kl 18.00-20.00 (oppmøte kl 17.45) i ROS sine lokaler i Kjøpmannsgata 23 (4. etg). Siste kurskveld 9. oktober 2019.

For påmelding eller spørsmål, send epost til: trondheim@nettros.no. NB! Kun 8 plasser! (Kurset må ha minimum 6 påmeldte for å starte opp).

 

Velkommen til å bli med på en kreativ og selvutviklende prosess!

^