I hodet på en tenåring

ROS-Rådgivning om spiseforstyrrelser inviterer til åpen temakveld om generasjon prestasjon, om tøffe krav og svingende følelser- rettet mot både ungdom og voksne.

«På spørsmålet om hva tenåringene trenger fra sine foreldre, er det ingen som svarer at de trenger kulere foreldre. I stedet svarer de at de vil bli sett, selv om de skjuler seg, eller bli hørt, selv om de ikke snakker. Ofte svarer de bare at de trenger å bli forstått, selv om de på ingen måte heller forstår seg selv. Men det viktigste er at foreldrene skal være glad i dem uansett. Så enkelt er det. Og så fordømt vanskelig.»

Lars Halse Kneppe er utdannet journalist og psykolog og arbeider som psykolog ved Praktisk-pedagogisk tjeneste (PPT) og ved flere videregående skoler i Oslo. Han sitter også i styret til ROS. Hver dag snakker han med ungdommer om deres bekymringer, stress, kroppspress, psykisk helse, sosiale medier osv. Ungdommer som gjerne er tause som en vegg hjemme. Gjennom samtalene lærer han mye om tenåringene og deres behov. Dette har han nå nedfelt i boken ”i hodet på en tenåring”, som retter søkelyset mot de negative og de positive sidene ved ungdomskulturen.

Tid: Mandag 27/5 kl 18-20
Sted: Storgata 10b 4.etg (konferanserom)

Temakvelden er gratis og åpen for alle interesserte (førstemann til mølla). Påmelding ikke nødvendig.

^