Et samfunnsproblem

Med egne ord

Verdien som ligger i utseende og kroppsfiksering er et samfunnsproblem. Skjønnhetsfikserte bloggere får mye plass, og gjør at det blir mindre plass til å bry seg om andre ting. Det er mange som bruker mye penger på å opprettholde «justeringene» til det de mener er en «forbedring» av eget utseende. Ikke bare penger, det tar også mye tid. Jeg snakker ut av egen erfaring, for jeg kom til et punkt der jeg måtte stille meg selv spørsmålet om; Hva ønsker jeg å bry meg om? For og ta et eksempel: Jeg hadde ingen mangel på vipper, men likevel brukte jeg syv hundre kroner til påfyll av vippextantion hver andre uke over en lengre periode. Vipper som er alt annet enn behagelig å gå med. Ingen av menneskene jeg omgås med hadde glede av de heller. Å sitte i etterkant å tenke på at jeg kunne brukt pengene på opplevelser sammen med de jeg er glad i, veldedige formål eller annet som har positiv effekt for livskvaliteten, det gjør meg oppgitt. Hvor forsvant fornuften min?

Det er veldig mange i dagens samfunn som bruker en stor brøkdel av sin inntekt på overfladisk påfyll. Det er et stort engasjement for å vie sine penger, og sin tid på å dyrke eget utseende. Jeg skulle ønske at engasjementet kunne blitt flyttet til noe som har en positiv effekt for verden vi lever i. Det er mulig å ha en fin balanse på å ta vare på seg selv, samtidig ha et kritisk bilde av mediene og hvordan de fremstiller utseende, og kroppsidealer. Å ta vare på seg selv, og kroppen sin handler ikke nødvendigvis om forfengelighet. Det handler vel så mye om verdsette sitt fysiske og mentale «jeg». Vi skal selvfølgelig kunne stelle oss, bruke sminke og innimellom unne oss *det lille ekstra*, men jeg tenker det som med alt annet i livet handler om balanse. Dette innlegget er ikke skrevet for å rakke ned på noen, for vi er alle forskjellige. Jeg ønsker bare å åpne opp for selvrefleksjon, og til å flytte fokuset man har innover på seg selv, ut på verden.

Malin Rysstad

Flere innlegg "Med egne ord"

Mitt største mareritt som bidro til å realisere drømmen min

Etter at jeg ble frisk fikk jeg et helt annet syn...

Jeg er en ressurs uten plattform

Jeg er lei av å ikke ha språk. Jeg er lei...

Jeg har lyst til å gråte

jeg har lyst til å gråte men jeg får det ikke...

Min vei

Jeg våkner og ser på klokken, klokken er 2.30. Kroppen vil...

NESTE AKTIVITETER

2. oktober 2023
Oslo
Åpen pårørendegruppe
3. oktober 2023
Bergen
Yogagruppe
5. oktober 2023
Bergen
Åpen pårørendegruppe
12. oktober 2023
Oslo
Fagkveld: Hva gjør vi med folkehelseproblemet spiseforstyrrelser?

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.