Delta i studie om friluftsliv

Aktuelt

Vil du bidra med dine erfaringer i et doktorgradsprosjekt om friluftsliv og naturopplevelser? 

Lise Trangsrud fra Høgskolen i Sørøst-Norge søker deltagere til et spennende prosjekt:

Mange har opplevd at det er å være ute i naturen gjør godt! Dersom man sliter med noe eller har dårlige dager kan det å være i naturen hjelpe, og gi mot og støtte. Likevel har vi ikke så mye forskning knyttet til forholdet mellom friluftsliv, naturopplevelser og psykisk helse. Derfor har vi utviklet et doktorgradsprosjekt for å lære mer om hva det er med naturen som gjør oss vel. Vi vil gjerne undersøke dette sammen med 8-10 kvinner og menn som har erfaringer med bulimi og/eller overspising, og som kunne tenke seg å være med på undersøke hva friluftsliv og naturopplevelser kan ha av betydning. Studien foregår på den måten at hver enkelt deltaker bestemmer rammene for en tur eller aktivitet som vi kan gjøre sammen ute i naturen. Det er helt opp til hver enkelt hvor og hvor lenge, og det vil bare være deg og undertegnede til stede. Det kan for eksempel være en tur du liker å gå i naturen i ditt nærmiljø. Etter turen er det fint om du kan notere noen tanker knyttet til turen vi var på, natur og friluftsliv. Et par uker senere gjør vi et intervju der vi snakker sammen om opplevelsene tilknyttet turen/aktiviteten, det du har notert siden sist og tanker om natur og friluftsliv ellers. Før vi starter ber vi også om noen helt generelle bakgrunnsopplysninger.

Vi håper at du har lyst til å være med å dele erfaringer og hjelpe oss til å forstå betydningen av natur og friluftsliv litt bedre. Målet er at vi skal kunne bidra til å utvikle en bedre helse- og velferdstjeneste, og da trenger vi mer kunnskap.

All informasjon om deltakere vil selvsagt bli behandlet konfidensielt. Du vil være anonymisert og ikke gjenkjennbar i noe publisert materiale.

Ta gjerne kontakt for en uforpliktende samtale eller dersom du har spørsmål. Du kan kontakte Lise Trangsrud på telefon 99 63 44 88 eller på epost: lt@usn.no

 

Flere nyheter

VITAL

VITAL – ukentlig aktivitetstilbud i samarbeid med Idrett Bergen Sør og Energisenteret for barn og unge

VITAL er et ukentlig aktivitetstilbud for ungdommer og unge voksne i...

ROS er på TikTok

I prosjektet «Til stede - målrettet kommunikasjon av og for unge» skal ROS være til stede på TikTok.
Ansatte i ROS og Abel ser frem til samarbeid

ROS inngår samarbeid med Abel

Et nytt og spennende samarbeid er på plass!
Illustrasjon av en gutt og jente som sitter på gulvet. Jenten trøster gutten.

Støtt ROS via Spleis

Antall henvendelser til ROS øker hvert eneste år. Siden før pandemien...
^

NESTE AKTIVITETER

8. august 2022
Oslo
Pårørendegruppe
16. august 2022
Stavanger
Pårørendegruppe
22. august 2022
Digitalt
Kurs: Mindful Eating
24. august 2022
Trondheim
Pårørendegruppe

ROS – Rådgivning om spiseforstyrrelser er et lavterskeltilbud og en interesseorganisasjon for alle som er berørt av problematikk rundt mat og kropp – for de som har eller har hatt en spiseforstyrrelse, og for deres pårørende.

Vi bruker Cookies for å forbedre brukeropplevelsen av sidene. Les mer om personvern & cookies her.