was successfully added to your cart.

Handlekurv

Aktuelt

Kurs: Mindful Eating

Forandre ditt forhold til mat for alltid, gjennom mindful eating. 

ROS tilbyr nå kurset «Bli venn med maten» rettet mot personer med en overspisingsproblematikk (uten at en trenger å ha diagnosen overspisingslidelse). Dette er et 8-ukers kurs proppet med praktiske øvelser som vil hjelpe deg å gjenopprette et sunt og gledesfylt forhold til mat. Fylt av øvelser som hjelper deg å forstå egen kropp og følelser og hva disse prøver å kommunisere.

Gjenoppdag metthetsignalene i kroppen, lær deg å kjenne forskjellen på sult og indre uro, erfar hva som skjer når du kobler på hele sanseapparatet når du spiser, erfar hvordan ulike smaksopplevelser påvirker følelsene dine forskjellig, og sist men ikke minst – opplev hva små stunder med stillhet og ro kan bidra med i livet ditt.

Hver samling er på 3 timer.

Kurset passer for deg som kan svare ja på flere av spørsmålene under:

  • Er det vanskelig for deg å sette grenser?
  • Bruker du mat for å trøste deg selv?
  • Har du mistet kontakten med metthetsfølelsen?
  • Småspiser du store deler av døgnet?
  • Har du mange regler knyttet til ja- og nei- mat?
  • Skaper disse reglene kaos i hodet?
  • Kjenner du på en tomhet, tristhet eller skam etter du har overspist?
  • Gjør reglene knyttet til mat deg trist og sliten?
  • Ønsker du deg et avslappet og naturlig forhold til mat?
  • Ønsker du deg et avslappet og naturlig forhold til kropp og utseende?

Hva er egentlig mindful eating?

Om overspisingslidelse 

Dette kurset passer for både menn og kvinner og har en nedre aldersgrense på 16 år. Kurset og forskningsprosjektet er ikke forenelig med restriktive spisemønstre som ved anoreksi og ortoreksi.

Ta direkte kontakt med din lokale instruktør for nærmere informasjon og påmelding.

Kurset koster kr 1500,- for 8 uker pluss kr 200 i støttemedlemskap til ROS. Faktura sendes før oppstart av kurs.

Kurset evalueres på bakgrunn av målet om å finne nye og effektive tilbud for dem med overspisingsproblematikk. Evalueres i samarbeid med Universitetet i Bergen og Modum Bad.

Instruktører

 

Region Vest

Inger Kirstine Straume

Kurssted: Værelse, Øvregaten 25, Bergen
Oppstart: Ny dato kommer
Kontaktinfo: Telefon 930 42 724, mail post@stillesinn.no
Bakgrunn: Inger Kirstine Straume har jobbet som lærer og veileder i 15 år, og mindfulness har de siste årene blitt en stadig viktigere del av hennes arbeid. Hun er utdannet cand. polit, har et års videreutdanning i mindfulness fra ViD samt lærerutdanning innen Mindfulness Basert Stresss Reduksjon (MBSR) ved NTNU.

 

Beate Lid Skodje

Kurssted: ROS Senter i Hordaland, Strandgaten 6, Bergen
Oppstart: Ny dato kommer
Kontaktinfo: Telefonnummer: 40398022, mail: beate_skodje@hotmail.com  
Bakgrunn: Beate har de siste årene jobbet som yogainstruktør og barnehageassistent. Hun har en 200 hour yogalærerutdanning i vinyasa og yin. Mindfulness har hun drevet med helt siden hun begynte med yoga. Beate har en bachelor i samfunnsøkonomi fra universitetet i Bergen, og en master i International Business fra Madrid. Opptatt av å leve et liv i balanse og ønsker å dele det med andre.

 

Berit Bårdsen

Kurssted: Strandgaten 6
Oppstart: Ny dato kommer
Kontaktinfo: Telefon 930 62 665, mail: Bebb1952@gmail.com 
Bakgrunn: Berit er gestalt veileder, utdannet ved GATLA, Los Angeles Gestalt Institute, Summer School. Har 20 års praksis som førstelektor ved VID, Vitenskapelige høyskole, som lærer ved Videreutdanning i Veiledning. De 6 siste år, fagansvarlig for Videreutdanning i Mindfulness ved samme lærested. Videre, 30 års praktisert meditasjon. Dei siste 8 år, kurset seg innenfor Mindfulness samt dratt på årlig retreat. Har lang erfaring med å ta imot personer til personleg veiledning og i det å lede veilednings grupper.

 

Jannicke Waldersnes Baug

Kurssted: Flatøy (Mindfulness Nordhordland sine lokaler)
Oppstart: Ny dato kommer
Kontaktinfo: Telefonnummer: 41268341, mail: mindfulnessnordhordland@gmail.com
Bakgrunn: Jannicke Waldersnes Baug er utdannet sosiolog ved universitetet i Bergen. Arbeider som miljøterapeut i et ruskollektiv. Har videreutdanning innen Mindfulness både ved NTNU Gjøvik (MBSR MBCT Teacher Training) og ved Haraldsplass Høyskole. Er utdannet yogainstruktør. Holder MBSR- , Mindful eating og yogakurs for Mindfulness Nordhordland i egne lokaler på Flatøy.

 

Cecilie Kalvik

Kurssted: Sund, Sotra
Oppstart: 23. januar 2020. Tidspunkt: 12–15.
Kontaktinfo: Telefonnummer: 484 51 013, mail: post@celiaconsult.no
Bakgrunn: Er samfunnsviter med psykologi og pedagogikk, har skrevet master om håndtering av mobbing og holder på med videreutdanning i mindfulness ved VID. Har jobbet med personal, HMS og kvalitet, vært vikar i PPT og skole og jobbet litt i psykiatritjeneste. Var syk med spiseforstyrrelser i 15 år, ble endelig frisk da hun fikk mindfulnessbasert behandling ved Haukeland sykehus i 2004.

 

Laila Vågenes

Kurssted: Lodin Leppsgt 2b, 6 etasje. Bergen.
Oppstart: 12.02.2020, kl. 16.30.
Kontaktinfo: Telefon: 976 11 305 , mail: Laila.Vagenes@atau.no
Bakgrunn: Laila er utdannet gestaltterapeut MNGF med videreutdanning i veiledning, somatisk psykoterapi og mindfulness. Driver egen praksis med gestaltterapi / veiledning / mindfulness / organisasjonsutvikling. Jobber som miljøterapeut i barnevernsinstitusjon. Har mange års praksis fra næringslivet og 30 års erfaring med meditasjon, aktiv praksis de 10 siste årene.

 

Hege Tuen Seglem

Kurssted: Stavanger sentrum.
Oppstart: 28.01. 20. Nb: Dette kurset er ikke en del av forskningsprosjektet og vil derfor ha følgende pris: 2450 kr pluss 200 kr for støttemedlemskap til ROS. Uten medlemskapet er prisen 3450 kr.
Kontaktinfo: Telefon 41686172, mail: hegeseglem@hotmail.com
Bakgrunn:Jobber som mindfulness-instruktør, bakgrunn fra Bangor University of Wales, samt Siviløkonom fra Norges Handelshøyskole. Jobbet 15 år i næringslivet som leder og spesialkonsulent blant annet innen organisasjonsutvikling, etikk og verdier. Mindfulness har bidratt til verdifulle varige endringer i livet hennes, blant annet hvordan hun forholder seg til egne langtidssmerter, kropp, tanker og følelser. Det har åpnet opp for en mer vennlig, fredelig innstilling til henne selv og omgivelsene.

 

Irene Kingswick

Kurssted: ROS Senter i Hordaland, Strandgaten 6, Bergen
Oppstart: Ny dato kommer
Kontaktinfo: Telefon 950 80 140, mail: irene@nettros.no
Bakgrunn: Irene jobber som generalsekretær i ROS og har arrangert mindfulnessgrupper for ROS siden 2013. Irene har vært opptatt av mindfulness i store deler av livet og har studert mindfulness både ved Høyskolen på Vestlandet og ved NTNU hvor hun har tatt en lærerutdannelse i MBSR og MBCT. Irene var også den første i Norge som tok mindful eating utdannelsen i Belgia 2017. Videre har hun en master i psykisk helse og en 4 årig psykoterapeut utdannelse fra Danmark.

 

Zuzanna Nieznalska

Kurssted: Os barnehage, Os
Oppstart: Ny dato kommer
Kontaktinfo: Telefon 974 97 078, mail: zuzanna.nieznalska@gmail.com
Bakgrunn: pedagog og terapeut, fordypning i sorg og traumer (videreutdanning ved Universitetet i Bergen). Opptatt av helsefremmende og forebyggende arbeid. Siden 2016 har Oppmerksomt nærvær/Mindfulness blitt en viktig del av hverdagen etter egne utfordringer i livet, samt har bidratt til å se både seg selv og verden fra et annet perspektiv. Holder på med videreutdanning i Mindfulness ved VID/Bergen.

 

Region Nord

Wibecke Hope

Kurssted: Universitetet i Tromsø
Oppstart: Ny dato kommer
Kontaktinfo: Telefonnummer: 412 86 295mail: wibeckehope@gmail.com
Bakgrunn: Wibecke er student ved profesjonsstudiet i psykologi på 4. året. Etter hennes første møte med mindfulness i 2011 har hun snudd helt opp ned på hvordan hun behandler seg selv og i hvor stor plass mat og kropp får ta i livet hennes.

 

 

Region Øst

Justin Noah Guibao

Kurssted: ROS Senter i Oslo/Akershus, Storgata 10B, Oslo
Oppstart: Ny dato kommer
Kontaktinfo: Telefon 40224545, mail: justin@nettros.no 
Bakgrunn: Justin er ernæringsrådgiver i primærhelsetjenesten, frivillig i ROS og er masterstudent i empowerment og helsefremmende arbeid ved OsloMet. Hans erfaring med meditasjon strekker seg til 2011, og mindfulness og mindful eating ble etter hvert en naturlig del av praksisen hans. Justin har dedikert seg til å spre mindful eating, et balansert kosthold med rom for alt spiselig, så vel som hvordan miljøet rundt oss, våre tanker og følelser påvirker hva vi spiser. Han har et tett samarbeid med sin mentor Char Wilkins – grunnlegger av Mindful Eating – Conscious Living. Utdanning: BSc. ernæringsfysiologi, videreutdanning i helsepedagogikk, veiledning og motiverende intervju.

 

Monica Lindberg

Kurssted: ROS Senter i Oslo/Akershus, Storgata 10B, Oslo
Oppstart: 04.02.20. Nb: Dette kurset er ikke en del av forskningsprosjektet og vil derfor ha følgende pris: Alternativ 1: 2000,- kr for kurset + 200 kr per år (for å bli støttemedlem i ROS) Alternativ 2: 3000,- kr for deltakere som ikke ønsker bli støttemedlem.
Kontaktinfo: Telefon: 969 46 118, mail: monica@nettros.no 
Bakgrunn: Monica er utdannet sykepleier og helse – og frisklivscoach. Hun jobber nå som rådgiver og kursholder i ROS, hvor hun blant annet er ansvarlig for ROS sine mindfulnessgrupper ved senteret i Oslo/Akershus. Er utdannet innen MBSR.

 

Aina Gunnerud

Kurssted: Oppegård Frivillighetssentral, Kolben
Oppstart: Ny dato kommer
Kontaktinfo: Telefonnummer: 950 57 832, mail: aina@hverdagshelse.no
Bakgrunn: Er utdannet ernæringsterapeut ved NNH, livsstyrketrener og veilederpedagog. Har i tillegg utdannelse innen organisasjon og ledelse. Har 10 års erfaring som kursleder og terapeut. Har ledet flere kurs og workshop i Medisinsk Yoga, avspenning, øvelser og meditasjon.

 

 

Region Midt

Olga Lehmann

Kurssted: ROS Senter i Trøndelag, Kjøpmannsgata 23, Trondheim
Oppstart: 27.01.2020 kl 17.45 Nb: Dette kurset er ikke en del av forskningsprosjektet og vil derfor ha følgende pris: Alternativ 1: 1800kr for kurset + 200kr per år (for å bli støttemedlem i ROS) Alternativ 2: 2500kr for deltakere som ikke ønsker bli støttemedlem.
Kontaktinfo: Telefonnummer: 93804675, mail: olehmanno@gmail.com
Bakgrunn: Olga studerte klinisk- og helsepsykologi i Colombia og Italia og forsvarte sin PhD i psykologi ved NTNU. Jobber som postdoc på Institutt for Psykisk Helse – det medisinske fakultet – på NTNU, hvor hun skaper skrivekurs for eldre.  Jobber også som konsulent i helse og omsorg på Pracademy – en innovasjonsbedrift – hvor hun skaper «Compassionate Innovation», en ny metode som sammenføyer design-thinking, compassion-studier, mindfulnesspraksis og meningsfokusert psykologi. Driver med Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) og self-compassion. Kursene til Olga holdes på engelsk.

 

 

 

 

^